Najčešća pitanja

Što znači Kinderfeets?

Kinderfeets dolazi od nizozemskih riječi za „dijete“ i „bicikl“. Ove drvene guralice osmišljene su za jednostavniji prelazak na bicikl na pedale s naglaskom na udobnost mališana.

Kako voziti guralicu Kinderfeets?

Učenje vožnje guralice vrlo je intuitivno. Sjedeći na guralici, djeca prvo nogama „šeću“ bicikl prema naprijed. Što se brže kreću, to je njihov korak i odguravanje uz noge podignute iznad tla dulje, a naposljetku podižu obje noge s tla i voze se objema nogama na držačima za noge. Isprva se mogu nagnuti na jednu ili drugu stranu te nogama loviti ravnotežu kao kod učenja vožnje bicikla. Ravnoteža vrlo brzo prelazi u naviku i postaje uobičajena, pa se mogu voziti nogama na držačima. Kočiti i zaustaviti se mogu tako da obje noge stave na tlo.

Koliko je vremena potrebno da dijete nauči voziti?

Većina djece može hodati, gurati ili voziti prvi put kada sjednu na guralicu. Vožnju nogama na držačima obično usvoje nakon tjedan ili dva. Svako dijete uči vlastitim tempom.

Koliko dijete mora biti staro za vožnju na guralici Kinderfeets?

Dječja guralica Kinderfeets Tiny Tot dizajnirana je za najmlađe uzraste od 12 do 24 mjeseci. Kinderfeets Tiny Tot prije svega je tricikl, a kada je dijete spremno, on jednostavno postaje guralica na dva kotača. 

Dječja guralica Kinderfeets Tiny Tot Plus veća je inačica poznatog Kinderfeets Tiny Tot 2u1 koji je namijenjen za najmlađe, od 18. mjeseca starosti pa sve do 4. godine jer se, nakon pretvorbe u guralicu na dva kotača, po visini može uspoređivati s modelima Kinderfeets Retro i Kinderfeets Classic.

Dječja guralica Kinderfeets Classic i Retro dizajnirana je za djecu između 2 i 5 godina, odnosno čim dijete može nogama dotaknuti tlo sjedeći u najnižem položaju.

Je li sjedalo guralice prilagodljivo?

Sjedalo dječje guralice Tiny Tot može se jednostavno namjestiti na 23 do 29 cm visine, a sjedalo guralice Tiny Tot Plus na 25 cm do 34 cm. Visina sjedala guralica Classic i Retro prilagodljiva je na visinu od 33 cm do 40 cm kako bi se na njoj mogla voziti djeca svih visina.

Koliko je drvena guralica Kinderfeets teška?

Drvena guralica Tiny Tot teži 1,9 kg; Tiny Tot Plus 3 kg; Retro 3,3 kg, a Classic 3,7 kg. Težina je ravnomjerno raspoređena. To znači da je jednostavna za nošenje kada je vaš mališan preumoran za vožnju.

Gdje je Kinderfeets napravljen?

Kinderfeets je izumio nizozemski dizajner u Kaliforniji, a ručno je izrađen u Kini.

Kakve su gume?

Pneumatske gume napravljene su od biorazgradive gume. Doživljaj vožnje sličan je kao kod guma za napuhavanje, ali bez ispuštanja.

Je li guralicu potrebno sastaviti?

Kinderfeets dolazi djelomično sastavljen u pakiranju. Potrebno je pričvrstiti prednje vilice, ručke i kotače. Vrijeme sastavljanja je oko 10 minuta, a uključene su upute i alat.

Videoprikaz sastavljanja:

Zahtijeva li guralica Kinderfeets održavanje?

  1. Kinderfeets zahtijeva nešto održavanja. Tijekom uporabe vijci mogu popustiti, zato ih obvezno provjerite prije svake vožnje.
  2. Ne ostavljajte ili ne spremajte drvenu guralicu Kindergeets vani. Guralica je zaštićena slojem laka, no s obzirom na to da je napravljena od drva, pod utjecajem vanjskih čimbenika, podložna je oštećenjima. 
  3. U slučaju neredovitog održavanja i nepoštovanja preporuka za spremanje, jamstvo može postati nevažeće. 

Imaju li sve boje guralica premaz za crtanje kredama?

Sve boje modela guralica Kinderfeets Classic imaju završni premaz za crtanje kredama, osim onih u Kinderfeets prirodnom tonu drva.